Microsoft официално обяви кога можем да очакваме следващото значително обновление за Windows 10. Досега то бе известно с кодовото име Redstone 5, но вече носи названието “Windows 10 October 2018 Update”.

И да, както може да предположите, очакваме го през октомври.

Ъпдейтът включва поредица от нови функции като тъмна версия на File Explorer, подобрен вариант на Snipping tool за скрийншотове, ъпдейти по браузъра Microsoft Edge, както и още полеза информация в Xbox Game Bar.

Името на ъпдейта логично следва това на Windows 10 April 2018 Update, който дойде по-рано тази година. Очаква се Microsoft да приключи работата по есенния ъпдейт до края на септември и да го пусне за абонатите на Windows Insider до началото на октомври.

След това гигантът ще се съсредоточи върху следващия голям Windows 10 ъпдейт с кодово име 19H1. Тази актуализация вероятно ще пристигне през април 2019 г. и компанията все още не е разкрила кои основни функции ще бъдат включени. Тестовете за 19H1 започнаха в края на юли и е възможно да видим връщането на функцията "Sets ", което няма да бъде включено в актуализацията на Windows 10 октомври 2018 г.

Тагове: