Знаете какво казват: ако в началото не успеете, опитайте отново. Също така казват, че третият път е за късмет и Motorola вероятно се надява този късмет да им се усмихне през 2022 г. Компанията работи върху нов Moto Razr: третия ѝ опит за сгъваем телефон, който да съперничи на Galaxy Z Flip 3. Но това ще е доста трудна задача за Motorola, особено във времена, в които двете сгъваеми устройства на Samsung присъстват в повечето класации за най-добри телефони на пазара. Въз основа само на спецификациите на предстоящия модел обаче неговият дизайн тип "капаче" от следващо поколение звучи доста обещаващо.

Всеки добър смартфон започва със солидни спецификации и за щастие този нов Razr се оформя добре. Според XDA Developers телефонът на Motorola ще включва Snapdragon 8 Gen 1, което го прави първия от серията с водещ процесор. Оригиналният Razr работеше на Snapdragon 710 от средния клас, докато Razr 5G използва Snapdragon 765G. Той също така ще включва поддръжка на UWB, идеална за всичко - от предстоящи тракери на Tile до отключване на бъдещата ви кола с цифровите ключове за кола на Android.

Водещите характеристики не спират дотук. Въпреки че Razr започва от 6 GB RAM оперативна памет, той също ще включва варианти от 8 GB и 12 GB, заедно с до 512 GB памет. Както при предишните модели, втори дисплей от външната страна на телефона ще доставя подкани за известия, без да го отваряте, за да разкрие основния 120 Hz AMOLED панел.

Най-големите проблеми на Motorola с Razr 5G се свеждат до неговата камера и цена и за съжаление тук нямаме много информация за нито един от тези аспекти. Въпреки че камерата остава загадка - и въз основа на историята на компанията с мобилната фотография вероятно не е приоритет, - можете да очаквате сгъваем телефон със спецификации като тези на доста скъпа цена. Той е на път за глобална премиера, включително наличност в Китай, Европа и Северна Америка.

Обзор на седмицата за всичко ново, случващо се в света на технологиите, игрите и развлекателната индустрия, можете да откриете в нашия подкаст HiCast.  
Последвай Instagram профила ни и прочети пръв най-интересните новини. 
Абонирай се за YouTube канала ни и гледай нашите технологични ревюта. 

Снимка: Motorola

Виж още: Десетилетие на разработка: как сгъваемите устройства на Samsung определят бъдещето на смартфон иновациите