През 1989 г. първата игра от поредицата Prince of Persia беше пусната на Apple II, като в крайна сметка намери своя път към множество платформи като Game Boy, NES и MS-DOS (версията, с която повечето от вас навярно са най-запознати). Не само, че това е играта, която постави началото на жанр от кинематографични платформинги (като Another World през 1991 г. и Flashback през 1992 г.), тя все още е считана за една от най-добрите - всичко това благодарение на гладките си анимации за движение, които използват ротоскоп за тяхното създаване.

Докато оригиналът вдъхнови дизайна на много продължения, първата игра все още заема специално място в сърцето на много геймъри, поради което е вълнуващо да открием HTML5/JavaScript порт на MS-DOS версията на Prince of Persia на GitHub, който перфектно се възпроизвежда на устройства с Android. Можете дори да създадете стартер за вашия начален екран, за да влезете бързо в този порт на цял екран, допълнен с тъчскрийн управление.

Можете да отидете до страницата на PrinceJS GitHub, ако искате да разгледате проекта от Oliver Klemenz. Там ще намерите връзката към уеб играта, която може да се играе във вашия браузър на настолни компютри и мобилни устройства. Въпреки че можете просто да щракнете върху връзката, за да отворите играта във вашия браузър, навигационната лента на браузъра се вижда. За щастие можете лесно да създадете пряк път за вашия начален екран, който не показва лентата на браузъра, като щракнете върху „Добавяне към началния екран“ в менюто за препълване на Chrome (трите вертикални точки в горния десен ъгъл). О, и ако се притеснявате, че играта е твърде трудна, има дори налична връзка за зареждане на играта с 50% намалена трудност, което определено е приятна екстра, като се има предвид, че Prince of Persia е предизвикателна игра.

Предприемчив разработчик е пренесъл MS-DOS версията на Prince of Persia в браузъра и тя върви идеално на устройства с Android благодарение на включването на сензорни контроли. Още по-добре, можете дори да създадете пряк път за незабавно стартиране на играта от началния си екран, което ѝ позволява да се показва на цял екран (въпреки че е във формат, предназначен за екрани със съотношение 4:3). Като цяло това е солидно усилие, което пренася класиката в Android безплатно. Какво да не му харесаш?

Снимка: Ubisoft

Виж ощеНай-играните за 2021 г. игри в Steam включват няколко изненади

 

Още от Play