SLO е нов 35 мм апарат, който е малко по-различен от повечето фотоапарати на пазара днес. Всяка една част от него - дори обективът - е създадена с помощта на 3D принтер.

Проектът е плод на въображението на 3D дизайнера Амос Дъдли, който документира процеса на създаване в своя блог. Компонентите на камерата включват филм, филмов държач, филмова ролка, зъбни колела за завъртане на макарите, затвор, бленда, леща, капак за достъп до филма и непропускаща светлина кутия. Ето един интерактивен 3D изглед:

 

 

 

Дъдли е проектирал системите от лещи и затвора, за да бъдат модулни, така че, когато създаде нови, те да могат да се заменят лесно, без да се налага да се препечатва изцяло ново тялото на фотоапарата. Индикатор в горната част на камерата показва колко снимки са запечатани на всеки филм.

Лещите на камерата са създадени с помощта на прозрачна смола, която се шлайфа на ръка в продължение на 5 до 6 часа. Няма прецизен контрол на скоростта на затвора - всичко е доколко бързо пръстът ви ще натисне бутона.

Ако имате достъп до 3D принтер, можете да изтеглите дизайна на камерата на Дъдли от Pinshape и да създадете една за себе си (или пък да развиете концепцията допълнително).

 

Прочетете и това: HP купува бизнеса с принтери на Samsung за 1.05 млрд. долара