Служителите на Facebook ще продължат да работят от къщи чак до юли 2021 г. По този начин социалната мрежа се присъедини към Google, който вече позволи на служителите си отдалечена работа до следващото лято поради продължаващата пандемия от коронавирус.

Facebook има почти 48 000 служители, половината от които работят от къщи още от март. Първоначално компанията предвиждаше този формат на работа да се запази до края на 2020 г.

„На базата на съвети от здравни експерти и властите, както и на нашите вътрешни дискусии решихме по желание служителите да работят от дома до юли 2021 г. Освен това всеки служител ще получи 1000 долара еднократна помощ за обзавеждане на домашен офис“, споделя представител на компанията. 

С това Facebook продължава една от най-радикалните стратегии за работа в условията на пандемия сред големите компании. Социалната мрежа вече обяви, че възнамерява да трансформира над 1000 работни места в дистанционни позиции. Според шефа на Facebook Марк Зукърбърг в следващите пет до десет години половината от служителите на компанията ще бъдат в състояние да работят от къщи за постоянно.

Снимка: Pikrepo

Виж още: „Игрите като професия“, епизод 3: Какво ви е нужно, за да започнете? (ВИДЕО)