Snapchat, която се прочу със своите изчезващи съобщения, обмисля кардинална промяна в своята платформа. Според данни на Reuters Snapchat възнамерява да разреши постовете на потребителите да стоят по-дълго и дори постоянно.

Същото се отнася и за публикуваните от тях снимки, а е възможно дори Snapchat да разкрива самоличността на онези, които "постват" публично. Заедно тези промени ще отбележат важна стъпка в усилията на Snapchat да задържи сегашните и да привлече нови потребители, като направи съдържанието по-лесно за споделяне, включително и извън Snapchat. Това ще отвори нови възможности за приходи за финансово закъсалата компания, която в последно време губи както потребители, така и част от своите шефове.

В същото време обаче подобен ход може да настрои сегашните потребители на Snapchat, които държат на своето лично пространство, особено в момент, когато съперникът Facebook е затънал в скандали относно това, как съхранява потребителските данни. Snapchat стартира през 2011 г. и става незабавен хит сред младежите именно заради изчезващите съобщения.

Snapchat внимателно претегля неприкосновеността на личния живот, техническите и правните съображения за разкриване на самоличността на потребителите на публични постове, казва още запознатият с плановете на Snap източник.

Акциите на Snap са под натиск, тъй като инвеститорите поставят под въпрос плана на компанията за постигане на рентабилност. Акциите на Snap в петък затвориха на около 60% под първоначалната цена от март 2017 г.

Обновете вашия Windows и Office със специалните оферти на GoodOffer24

---

Спечели Samsung Galaxy Note 9 в новата инициатива на Go Guide - Go Guide Awards