Проблемът в софтуерите за сигурност е, че винаги бързат да се изравнят с новите вируси и зловреден софтуер. Те обикновено търсят в база данни за известни проблеми, за да ви защитят, което не е много полезно, когато към вас са насочени чисто нови вируси. Но Qualcomm предлага решение чрез своята Smart Protect технология, която използва машинно обучение, за да държи под око за потенциални проблеми в реално време. Вместо да се разчита на статичен списък от заплахи, за да ви предпази, технологията на Qualcomm всъщност ще следи приложенията за подозрително поведение.

Smart Protect ще дебютира в предстоящия Snapdragon 820 мобилен процесор на Qualcomm, подробности за който все още нямаме. Вече знаем, че Snapdragon 820 ще има по-добри графични възможности, което ще го направи идеален за VR решения. Естествено Qualcomm предлага API за новата си Smart Protect технология, позволявайки на компаниите за сигурност да се възползват от новия чип.

"Snapdragon Smart Protect е проектиран да следи действителното поведение на приложенията, инсталирани на устройствата в реално време и почти мигновено да открива и класифицира всяко поведение, което се счита за подозрително или отклоняващо се от нормалната работа", пишат от Qualcomm в своя блог. "Подозрителните приложения ще се класифицират като зловреден софтуер.“

Тъй като Smart Protect ще е част от новия хардуер на Qualcomm, тя ще бъде в състояние да поддържа вашето устройство защитено дори без интернет връзка.

 


 

Прочетете още: 10 от най-актуалните нови технологии на 2015 г