Стивън Ланг, злодеят от първия „Аватар“ (Avatar), потвърди, че снимките на дългоочакваното продължение започват в началото на 2017 година. Ланг разкри информацията по време на панел, посветен на новия му филм Don't Breathe („Не дишай“). Хорър лентата атакува кината на 26 август.

 

 

По време на панела Брус Кембъл („Злите мъртви“) попита Ланг точно колко от графика му ще е запълнен със снимките на Avatar 2. „След Нова година започваме снимките на продълженията“, обясни той. „Смятам, че целият процес по правенето на филмите до тяхното излизане ще продължи до 2023 година.“

След като Avatar разби всички класации, събирайки 2.7 млрд. долара – рекорд, който го прави най-касовия филм на всички времена, – продълженията бяха неминуеми. Очакваше се, че ще видим втората част през 2014 година, но тя постепенно се измести във времето. Първо за началото на 2016 година, а сега – за 2018 година. След нея ще последват още три продължения, потвърдени от режисьора Джеймс Камерън.

Ланг ще се завърне в ролята на полковник Майлс Куарич, въпреки че героят му беше мъртъв в края на първата част. Тялото му беше надупчено от няколко огромни На'ви стрели, но явно Куарич ще се отърси от това „неудобство“, за да се включи в продълженията. „Героят ще претърпи истинско израстване през трите нови филма“, коментира Камерън.

Точно какво ще се случи с героя на Ланг, но и с тези на Сам Уортингтън и Зоуи Салдана, ще разберем през 2018 година.

Знаете ли, че до създаването на истински, функциониращ термоядрен реактор ни делят само няколко години?