Няколко потребители съобщават за случаен проблем с розов екран при iPhone 13, което прави невъзможно използването на телефона, без да го рестартирате. В дискусионен форум на Apple още през октомври потребител публикува казус, при който екранът на iPhone 13 Pro е станал розов и апаратът произволно започнал да се срива.

Докато неговият iPhone беше сменен, няколко други потребители започнаха да съобщават за този проблем през следващите седмици и месеци.

Макар някои клиенти да успяха да получат нов iPhone 13, други нямаха същия късмет, тъй като според Apple това е просто софтуерна грешка. Четейки постовете, не е възможно да се намери обяснение защо това се случва, въпреки че изглежда ограничено до линията iPhone 13. Един потребител написа през декември:

"Имах същия проблем при правене на снимка - екранът замръзна, после стана розов и след това апаратът се рестартира. Обадих се за поддръжка на Apple, те направиха диагностика и казаха, че няма нищо лошо. Така че ще го запазя, докато не се случи отново или се случва постоянно. Ако стане, го връщам, тъй като току-що го получих като подарък."

След това в Reddit повече потребители съобщиха за същия проблем със своя iPhone 13. Един каза:

"Това ми се случи онзи ден в колата. Това беше предшествано от моя GPS, който беше с няколко улици разлика, докато не го изключих и включих отново. По време на цикъла имаше розов екран. Оттогава е добре."

Друг пък написа:

"Батерията на телефона ми се държеше странно и продължаваше да замръзва, така че го рестартирах и екранът също беше розов. Имам iPhone 13 Pro."

След всички тези доклади блогът My Drivers откри, че Apple всъщност е направил изявление в социалната мрежа Weibo този уикенд. Оказало се, че повечето от случаите очевидно идват от Китай. Становището гласи следното:

"Не забелязахме съответни проблеми в хардуера на устройствата, защото тази ситуация [розов екран] се причинява, когато системата е заключена."

Според публикацията Apple съветва потребителите да архивират своите данни и да инсталират най-новата налична актуализация, за да се изключи несъвместимостта между версията на приложението и версията на iOS.

Към момента iOS 15.3 RC не споменава корекцията на грешка за розовия екран. Също така е донякъде объркващо, защото някои от тези доклади за първи път се появиха още при първоначалното пускане на iPhone 13 през есента.

Обзор на седмицата за всичко ново, случващо се в света на технологиите, игрите и развлекателната индустрия, можете да откриете в нашия подкаст HiCast.  
Последвай Instagram профила ни и прочети пръв най-интересните новини. 
Абонирай се за YouTube канала ни и гледай нашите технологични ревюта. 

Снимка: Reddit

Виж ощеСлух отново поставя 5х перископична леща на iPhone 15 Pro

 

Тагове: