Spotify се сдоби с една нова функция, наречена Touch Preview. Но това не е нов раздел в приложението или сложен алгоритъм. Touch Preview е една много фина промяна в потребителския интерфейс и по същество една бърза „визуализация“ на музикални произведения. Навсякъде в Spotify приложението - независимо дали разглеждате албум, търсите по жанрове, или преглеждате списък с песни - всичко, което ще трябва да направите, е да натиснете и да задържите пръста си върху екрана, за да активирате 30-секундния преглед на песни в Spotify.

Но това, което е наистина страхотно, е какво може да направите след това. Веднъж активирали Touch Preview, ще може да плъзнете пръста си нагоре или надолу през списъка с песни и приложението веднага ще започне да възпроизвежда нов 30-секунден откъс. Това е най-бързият начин да прослушвате музика в Spotify.

Във всяко квадратче на екрана се съдържа информация за заглавието на песента и изпълнителя. Ако прегледът отговаря на вашия вкус, имате възможност да направите жест надясно, за да заредите песента в списъка, или наляво, за да я запишете във вашата колекция. Според продуктовия мениджър на Spotify Майлс Ленън, Touch Preview ще се превърне в основен метод за ориентиране в мобилната версия на стрийминг услугата.

 

 

"Потребителите, които са опитали Touch Preview, са продължили да го използват много. Това се превръща в навик. Touch Preview наистина носи страхотно удоволствие", казва Ленън. Идеята за Touch Preview се е родила на хак седмица, която се е състояла преди около година. По това време компанията следяла за навиците на потребителите при откриване на музика. Екипът открил, че потребителите откриват музика визуално.

"Обложките на албумите, видът на списъците с песни - това са неща, които невинаги съответстват на това, как звучи музиката," казва Ленън. "Така че ние решихме, че не трябва да прекарваме толкова много време, за да променяте начина, по който се преглежда музиката визуално, а може би трябва да направим така, че тя да се преглежда чрез аудио."

От Spotify не само са полирали външния вид на Touch Preview, но също така са работили върху бързодействието на функцията, когато тя се използва с 3G и LTE свързаност, а не само през Wi-Fi. Touch Preview е вече достъпна за iOS устройствата, а съвсем скоро ще дойде и за Android и другите платформи.

 

Прочетете още: Spotify за Windows Phone най-накрая получи редизайн

Тагове: