Преди няколко дни HTC ни изненада със своята нова програма за удължена гаранция, “HTC Advantage”. Тя трае 6 месеца, през които вие няма да се притеснявате от счупване на екрана на любимото ви HTC.

SquareTrade е компания, базирана в Сан Франциско, Калифорния, която предлага същата услуга като HTC Advantage, но за толкова дълъг период, за колкото вие желаете т.е. сте заплатили. Тя също така прави тестове на различни марки устройства, за да ги класира по издръжливост. Преминавайки през уеднаквена система от тестове, Square Trade показва реално, кой апарат отговаря на фирмените си показатели за трайност и издръжливост.

За сравнение на издръжливостта на HTC One и One Max са ползвани Moto X и Samsung Galaxy S4. Алуминиевата конструкция на HTC One се оказва достатъчно здрава и поставя флагмана на HTC за 2013 на второ място, след Moto X. Всички знаем, че пластмасовите модели имат по-голяма устойчивост при изпускане, заради свойствата на материала си, но One и One Max доказаха, че това не винаги важи в пълна сила.

При теста предвид се взема не по-високата оценка, а по ниската т.е. 1 е малък риск, а 10 е най-висок риск. Както може да видите от изображението отдолу HTC One се представя с една идея по-зле от пластмасовия Moto X, но и двата са оценени с 4,5 точки. One Max има оценка от 5,5, а на Galaxy S4 е дадена най-лошата оценка от проведения тест, 7 точки.

Интересен факт, който може да видите в приложеното видео е, че HTC One и One Max се представят учудващо добре при водния тест, като продължават да възпроизвеждат видео след 10 секунди престой под вода.

 

s

 

 

Ето и цветовите вариации на новият HTC One 2014!

Тагове: