realme, най-бързо развиващата се марка смартфони в света, обяви старта на продажбите на серията realme 12 Pro 5G, включваща realme 12 Pro+ 5G и realme 12 Pro 5G, като в България вече се продава по-високият клас realme 12 Pro+5G. Серията отбелязва революционна стъпка в индустрията на смартфоните, показвайки ангажимента на realme към философията си за "Високочествен продукт на конкурентна цена". С фокус върху премиум дизайна и отличните възможности за снимки, серията realme 12 Pro предефинира стандартите на висококачествените смартфони с изключително конкурентна цена за младите потребители.

Най-мощният перископен телеофото oбектив в сегмента - на едно ниво с iPhone 15 Pro в изображенията на нощни сцени

Серията realme 12 Pro 5G гордо представя единствения мощен перископен телефото обектив в своята категория - характеристика, която традиционно е запазена за флагманските модели поради високата си цена и техническа сложност. realme 12 Pro+ 5G прави огромен скок напред със своя перископен телефото обектив, който предлага несравнимо 3-кратно оптично увеличение, 6-кратно увеличение в сензора и фокусно разстояние, еквивалентно на 71 мм. Сърцето на тази иновация е 1/2" сензор OV64B Omnivision, съчетан със зашеметяващата резолюция от 64 МР, която гарантира ясни и детайлни изображения с контрол на шума дори при слаба светлина или снимки с увеличение. Тази превъзходна производителност категорично позиционира realme 12 Pro+ 5G редом със и дори над нивото на флагмански модели като iPhone 15 Pro и Xiaomi 13 Ultra.

realme 12 Pro+ 5G въвежда новаторската система за многофокусна фотография - Omnifocal Photography System - единична настройка на камерата, която предлага пет нива на увеличение без загуба: 0.6X, 1X, 2X, 3X и 6X. Това е първото внедряване на такава гъвкава система в устройство на realme. Технологията за увеличение в сензора на системата гарантира, че качеството на изображението остава непроменено, като осигурява яснота, далеч надвишаваща тази на стандартното дигитално увеличение. Тази гъвкавост дава възможност на потребителите да избират идеалното фокусно разстояние за всяка сцена, като им се гарантират прецизни и ярки снимки от различни разстояния. В допълнение към това серията разполага и с новаторския 120X SuperZoom, предлагащ безпрецедентна в своя клас възможност за свръхдълго фокусно увеличение, поставяйки нов критерий за фотографска гъвкавост.

Технологията SuperOIS е ключово предимство на тази система, като предлага изключителна стабилизация на изображението. Това, в комбинация с флагманския сензор на Sony - IMX890 в основната камера, позволява на realme 12 Pro+ 5G да се отличава в различни фотографски сценарии, особено при слаба светлина и портретни настройки.

 

Кинематографски портрети в сътрудничество с оператор, носител на "Оскар"

Серията realme 12 Pro 5G прави революция в смартфон фотографията със своя алгоритъм за кинематографско боке, разширявайки границите на портретната фотография. Тази функция вдъхва живот на цялото тяло в екшън снимките, като размива фона, правейки героя по-динамичен и доминиращ в кадъра.

Режимът за кинематографски портрети на realme 12 Pro+ 5G има фиксирано фокусно разстояние, еквивалентно на 80 мм. Това помага да се изведе обектът на преден план, като се подчертава структурата на лицето и се дава възможност за истински портрет. Функцията за боке на оптично ниво допълнително подобрява изображението на лицето, като намалява доминацията на фона и същевременно подчертава естествените тонове на кожата. Така се създават по-живи портрети от професионален клас в сравнение с iPhone 15 Pro Max и Redmi Note 13 Pro+ 5G.

Серията realme 12 Pro допълнително обогатява фотографското изживяване с филтрите Master Camera Filters, персонализирани от Клаудио Миранда, носителя на "Оскар" за кинематографията на емблематичните филми: "Животът на Пи", "Топ Гън: Маверик" и "Странният случай с Бенджамин Бътън".

Партньорството с Qualcomm

В сътрудничество с Qualcomm realme представя водещия в индустрията алгоритъм за RAW домейни с несравними възможности за обработка на изображения. Това нововъведение осигурява цялостност на данните без загуби, точно осветление и детайли на сенките, както и превъзходна яснота и динамичен обхват. Както realme 12 Pro+ 5G, така и realme 12 Pro се захранват от най-съвременни 4нм обработващи чипове.

realme 12 Pro+ 5G е оборудван със Snapdragon 7s Gen 2 с 8-ядрен 64-битов процесор с максимална честота 2.4 GHz за ядрата Cortex-A78 и 1.95 GHz за ядрата Cortex-A55, допълнен от графичния процесор Adreno 710. realme 12 Pro разполага със Snapdragon 6 Gen 1, с подобна 8-ядрена архитектура с тактова честота до 2.2 GHz за ядрата Cortex-A78 и 1.8 GHz за ядрата Cortex-A55, което гарантира стабилна производителност със същия графичен процесор.

 

Дизайнерски шедьовър от международния дизайнер на луксозни часовници - Оливие Савео

В партньорство с Оливие Савео, известен със сътрудничеството си с престижни швейцарски марки часовници като Rolex, Roger Dolby, Piaget, Breitling и Quinting, серията realme 12 Pro 5G предефинира определението за лукс в технологиите. Златната набраздена рамка, прецизно изработена с 300 триъгълни вдлъбнатини, отразява сложните дизайни на часовниците от висок клас, предлагайки изискана игра на светлината. Полираният слънчев диск, отличаващ се с 500 преливащи лъчи, имитира динамичната яркост на класическите луксозни часовници.

Серията се отличава още повече с 3D юбилейната си гривна - дизайн, който вдъхва осезаема изтънченост. Обвити в първокласна веган кожа, устройствата балансират между елегантност и издръжливост, като са с 30% по-меки от своите предшественици и са устойчиви на различни петна. Устойчивостта им е подсилена от прахо- и водоустойчивостта IP65, предпазваща цялостния дизайн.

 

Спиращ дъха ти дисплей и превъзходен звук

Серията realme 12 Pro 5G осигурява поглъщащо зрително изживяване със своя 6.7-инчов 120Hz Curved Vision OLED дисплей, който се отличава с 93% съотношение на екрана към тялото и впечатляваща максимална яркост от 950 нита. Дисплеят представя ярък спектър от 1.07 милиарда цвята в рамките на 100% P3 цветова гама, като гарантира спираща дъха яснота и контраст.

С двойно сертифициране от Dolby Atmos и Hi-Res серията realme 12 Pro 5G осигурява изключително аудио изживяване, предоставяйки ясен и поглъщащ заобикалящ звук. За мощна производителност realme 12 Pro+ 5G предлага до 12 GB+12 GB Dynamic RAM и 512 GB памет, докато realme 12 Pro осигурява до 8 GB+8 GB Dynamic RAM и 256 GB памет, задоволявайки всички изисквания за мултифункционалност и памет.

 

Цена и наличност

realme 12 Pro+ 5G вече е наличен в магазините на Технополис, като може да се закупи и онлайн от сайта на ритейлъра. Цената е 1049 лв. за варианта 12 GB+512 GB. В момента се предлага и в промо пакет с безжични слушалки realme Buds Air5 Pro на цена от 1099 лв.

Снимки: Xiaomi