Да, Pixel 8 и Pixel 8 Pro са много готини, но когато става въпрос за продажби, се оказва, че хората са по-заинтересовани просто да обсъждат най-новото и най-доброто от Google, а не да си купуват Pixel модели.

Ето защо списъкът на петимата производители на телефони, които най-бързо са достигнали границата от 200 милиона доставки, е следният (спойлер: в него не е включен Google, колкото и голям и мощен да е гигантът):

Apple
Samsung
Huawei
Vivo
Realme

Най-новият член на този клуб (отново става дума за марки, които за кратко време са продали 200 милиона - или много повече - телефона) е Realme. Китайският производител е създаден преди малко повече от пет години. Realme е собственост на китайския гигант за потребителски хардуер BBK Electronics, който притежава и марките Oppo и Vivo.

Данните на фирмата за пазарни анализи Counterpoint Research показват, че само на четири компании (гореспоменатите Vivo, Huawei, Samsung и Apple) е отнело по-малко време да доставят същия брой устройства. Като цяло (и без отчитане на времето) само 14 компании в световен мащаб са доставили над 200 млн. телефона до момента.

"Появихме се, когато в света имаше над 700 марки смартфони", казва Сю Ци, главен маркетинг директор на Realme. "Изключително сме горди, че през последните пет години успяхме да бъдем в Топ 10 на световните марки."

Сю заяви, че Realme е готова да се пребори с премиум телефоните с предстоящата си премиера - Realme GT 5 Pro, който ще бъде сред първите телефони, оборудвани с най-новия чип от висок клас на Qualcomm - Snapdragon 8 Gen 3 и сензор за камера LYT-T808 (с включена поддръжка на OIS) на Sony.

Другите предполагаеми спецификации включват огромен 6.78-инчов OLED дисплей с 1.5K резолюция и 144 Hz честота на опресняване. Както се говори, Realme GT5 Pro ще бъде съчетан с 16 GB RAM.

Също така смартфонът ще съдържа голяма 5400 mAh батерия с поддръжка на 100W кабелно и 50W безжично зареждане. Все още няма информация за наличността на телефона извън Китай.

Снимка: Unsplash

Виж още: Red Magic 9 Pro регистрира 2.3 милиона точки в AnTuTu

 

Тагове: