Неотдавна Apple забрани противоречив дизайн на стикери, показващи лица с маски, за iOS, защото прецени, че те правят неподходящи препратки към коронавирус пандемията. Сега обаче гигантът ревизира своята позиция и ще позволи на разработчиците свободно да предлагат своите приложения за iPhone.

Въпросът, който се налага, е как стикер с маска за лице може да бъде неподходящ, след като Apple има свои собствени емоджита с маски. Очевидно достатъчно хора са се запитали това, защото след негативната реакция в интернет Аpple набързо позволи двете приложения да бъдат включени в AppStore.

Според гиганта той трябва да бъде много внимателен в този кризисен момент и да позволява само на здравни институции да използват думата COVID-19 в техните приложения или описанията им. Действително както Apple, така и Google имат политика, според която търсения за COVID-19 в магазините за приложения водят само до програми, които имат доказан произход и положителен ефект. В противен случай измамници и опортюнисти биха се опитали да пласират техните приложения по-напред в резултатите от търсачката.

Снимка: Apple

Виж още: Cross-Play заглавия, които може да играете с приятели на всякакви платформи

 

Тагове: