Предстоящият Galaxy S22 Ultra е най-очакваната премиера на Samsung от известно време, като мнозина се вълнуват за завръщането на вградения S Pen стилус. Вместо да бъде пусната отделна Galaxy Note серия, Galaxy S22 Ultra ще използва някои от елементите ѝ, един от които и стилусът.  Според нов слух най-новият S Pen ще бъде значително по-ефикасен от всеки един стилус на Galaxy Note телефон благодарение на значително намаленото време за реакция.

Ново YouTube видео твърди, че латентността на Galaxy S22 Ultra е намалена само до 2-8 милисекунди. За сравнение стилусът на Galaxy Note 20 е с латентност 9 милисекунди, така че в този случай редуцирането е цели 69 процента в сравнение с последното засега Galaxy Note устройство.

Въпреки че подобно подобрение звучи значително на хартия, друг е въпросът, дали то ще се усети на практика. 9 милисекунди вече е практически най-бързото време за реакция на 120 Hz дисплей, така че е малко вероятно да забележите разлика при нормална употреба. От друга страна, процеси и задачи на фонов режим могат да увеличат латентността и в този случай  по-бърз стилус може да компенсира това.

Други очаквани параметри на Galaxy S22 Ultra са 108 МР камера, способна да прави 12-битови HDR снимки. Това означава устройството да улови 68 милиарда цвята в HDR режим срещу „само“ 1 милиард цвята при 10-битови HDR снимки. Накрая очакваме Galaxy S22 Ultra да поддържа 45 W зарядно и да има по-малко RAM памет в базовия си модел спрямо миналата година.

Обзор на седмицата за всичко ново, случващо се в света на технологиите, игрите и развлекателната индустрия, можете да откриете в нашия подкаст HiCast.  
Последвай Instagram профила ни и прочети пръв най-интересните новини. 
Абонирай се за YouTube канала ни и гледай нашите технологични ревюта. 


Снимка: XEETECHCARE

Виж ощеНово видео показва вероятния дизайн на серията Galaxy S22