Galaxy S2 е на почти 12 години и е един от най-важните смартфони в историята на Samsung, който изведе компанията като истински претендент за лидерство на пазара. Въпреки преклонната му възраст някогашният флагман отказва да отстъпи място и ентусиаст от сайта XDA успя да подкара новия Android 12 на телефона.  

Android 12 на телефон с 1.2 GHz процесор и само 1 GB RAM памет е впечатляващо само по себе си, а фактът, че работи относително добре, е още по-вълнуващ. Неофициалните Android ROM-ове винаги са поне малко бъгави първоначално, особено ако хардуерът е толкова стар. Въпреки това този ROM е относително функционален и всички по-важни неща като Bluetooth, Wi-Fi, телефония и радио работят.

Всъщност единствено липсата на видеозапис е по-сериозен недостатък. Именно камерата е най-нестабилният елемент и е посочена като „понякога работеща“, но това вероятно не е проблем за повечето ентусиасти. Въпреки че е малко вероятно да използвате Galaxy S2 като ежедневен апарат, фактът, че работи с Android 12, сам по себе си е невероятен. Този ROM няма магически да превърне стария телефон в актуален за 2022 г. модел, но показва на какво е способен неговият хардуер.  

Ако притежавате Galaxy S2, може да изтупате праха и да експериментирате с новия Android 12 на него, стига това да е глобалната AI9100 версия.

Снимка: XDA

Виж още: Ето колко ще струва вашият Android телефон през 2022 г.