Почитателите на музикалния стрийминг у нас вече могат да избират между още една водеща услуга. Глобалната музикална и развлекателна стрийминг платформа Tidal вече е достъпна в България, като това става в партньорство с мобилния оператор Виваком.

Музикалната платформа Tidal е интересна с това, че е създадена директно от изпълнители по целия свят като Jay-Z, Beyoncé, Rihanna, Calvin Harris и др. Тя свързва феновете и изпълнители чрез уникални преживявания като концерти в Tidal Х, нови известни изпълнители в Tidal Rising и специално създадени от световноизвестни музикални звезди плейлисти.

Към момента стрийминг услугата се предлага се в 54 страни и има над 60 000 000 песни и 250 000 видеоклипa с високо качество в каталога си, подкасти, хиляди специално създадени плейлисти и възможността за откриване на нови изпълнители чрез Tidal Rising.

Tidal разполага и с богат каталог от песни и албуми от водещи български изпълнители. Плейлистите, подбрани от експертни редакторски екипи, позволяват на потребителите да откриват нова музика и да се радват на своите по-стари любими песни само чрез едно докосване на бутон.

Потребителите на iOS могат да се регистрират тук, а тези на Android могат да го направят директно чрез приложението на Tidal. Всички потребители на Виваком ще могат да слушат и гледат своите любими албуми и концерти в Tidal, без то да черпи от включените в плана мегабайти на висока скорост до края на годината.

Виж още: Селекция за ученика (част 1): нов смартфон в джоба, лаптоп в раницата и яхнал електрическа тротинетка