Наближавайки следващото събитие на Microsoft, насрочено за 22 септември, изглежда, че компанията се подготвя да обяви и новия си Аndroid телефон.

Документи, представени пред Федералната комисия по комуникации на САЩ, потвърждават още няколко технически параметъра на Surface Duo 2. Апаратът с два екрана ще поддържа 5G и 4G мрежи, както и по-бързата WiFi 6 връзка. Изглежда още, че Surface Duo 2 ще поддържа и NFC връзка, каквато липсваше на оригиналния модел.

Един любопитен факт е това, че в документите пред регулатора се говори за поддръжка на Wireless Power Transfer. Това означава, че Surface Duo 2 ще поддържа безжично зареждане, макар че вече изтеклият дизайн на апарата ни изглежда прекалено малък, за да поддържа известния Qi стандарт. Възможно е собствениците да използват телефона, за да зареждат други аксесоари като например стилуса Surface Pen.

Предишни течове около Surface Duo 2 подсказват, че дизайнът на телефона няма да се промени много спрямо оригинала. Изглежда обаче, че този път той ще има три задни камери, както и два 5.8-инчови екрана заедно с процесор Snapdragon 888, 8 GB RAM памет, 4400 mAh батерия и 128 или 256 GB сторидж.

Надяваме се, че на събитието в сряда ще отпаднат всички въпросителни около Surface Duo 2, а защо да не видим и други таблети и лаптопи с марката Surface.

Снимка: YouTube

Виж още: Броят приложения в Huawei AppGallery е нараснал почти двойно за 1 година

 

Тагове: