Съдиите на 2017 Sony World Photography Awards днес обявиха снимката "Стара река" на Иван Миладинов за победителя в Националния конкурс на България.

Sony World Photography Awards е най-големият фотографски конкурс в света, а Националните награди са глобална програма, отворена за фотографи с различни способности. Тя има за цел да открие най-добрата снимка, направена от местен фотограф в 65 страни.

Отличеният кадър на Иван Миладинов "Стара река" е заснет в началото на октомври 2016 г., когато есенните цветове са най-красиви и наситени. Реката се намира в резервата Старата река, създаден да съхрани дивата природа около нея. Мястото е непокътнато и там могат да се срещнат редки животински видове като кафява мечка и благороден елен.

Роден и израснал в София, Иван Миладинов е прекарал десет години в изучаване на биология, когато през 2008 г. започва да снима различни пейзажи. Скоро след това решава да се посвети на фотографията. По повод наградата си той сподели:

"Много съм щастлив да спечеля този конкурс. Но истинското щастие идва от факта, че съм награден за снимка на пейзаж от България. Аз съм наистина горд да покажа на хората в чужбина колко прекрасна и дива е нашата природа. Това е най-голямата ми награда.”

Подгласници в Националната награда на България са:

• 2-ро място: Емил Рашковски със снимката "Пожелай си"
• 3-то място: Калин Костов със снимката "Двойно"

Победителите и подгласниците от всички 65 Национални награди бяха обявени днес и могат да бъдат разгледани тук.

Тагове: