Съоснователят на Аndroid Анди Рубин е обвинен, че е измамил съпругата си с милиони чрез предбрачен договор, подписан под фалшив предлог.

Документите, първоначално разкрити от Райън Мак от BuzzFeed, твърдят, че Рубин е принудил съпругата си Рий Хирабару Рубин да встъпи в предбрачен договор само няколко седмици преди тя да роди, договаряйки конкретни условия три дни преди сватбата на двойката. В момента тече дело, което има за цел да анулира това споразумение, заради което Рий е лишена от голяма част от богатството, което Рубин получи от Google и от по-късния му проект Essential.

На този етап документът е само обвинение и неговата достоверност не е потвърдена от съда. Въпреки това той отразява редица подробности, описани от Ню Йорк Таймс през октомври, включително твърдението, че Рубин има група любовници, които често биват заемани на други мъже. Обвинението твърди, че Анди има поне пет такива любовници, една от които (наречена „М“) е „съучастник в създаването на секс мрежа“.

Жалбата също така твърди, че Анди е отклонил средства от общата сметка, за да направи лични плащания на редица жени. Според жалбата той е спрял да депозира своите заплати в съвместната сметка на двойката през февруари 2014 г., малко след като напусна Google на фона на твърдения за сексуални нарушения.

Напускането на Анди Рубин от Google беше драматичен момент за редица служители в компанията - по-специално споразумението му за освобождаване на стойност от 90 милиона долара, договорено след многобройни оплаквания за тормоз. Новината за това споразумение мотивира повече от 20 000 служители да напуснат офисите на компанията по целия свят в символичен знак на протест.

Виж още: Samsung разкри истината за драмите около Galaxy Fold

 

Тагове: