За първи път официален представител на Samsung говори по темата около Galaxy Fold. Главният изпълнителен директор на сектор електроника заяви, че е „настоял за пускането на телефона, преди да е напълно готов“, и описа цялата ситуация като „излагаща“. Не се споменава точно каква е причината за изтеглянето на датата на пускане, но може би шансът да излязат първи с такова устройство е една от възможните опции.

Няма и отговор на въпроса, кога Galaxy Fold отново ще види бял свят. Напомняме, че Samsung не споменаха конкретни дати, когато заявиха, че ще има забавяне на устройството. Телефонът трябваше да е готов за продажба още през април, но ранните ревюта разкриха значителни проблеми. Предпазното фолио се махаше твърде лесно на някои модели, а на други се отваряха пространства между него и самия дисплей и това позволяваше проникването на вода, прах и на всичко друго, което би могло по някакъв начин да навреди на устройството.

Накратко – телефонът не беше достатъчно устойчив, особено вземайки предвид цената му от $1980. Тоест Samsung не само трябва да оправи дефектите в дизайна, но и отново да убеди хората да си купят доста скъпото устройство, създало си не особено позитивна репутация.

Вижте още: Samsung пуска Galaxy Fold 2 с нов дизайн през 2020 г.