Тази година станахме свидетели на първите телефони със сгъваеми екрани, макар и все още да не са налични на пазара. Изглежда Microsoft ще е поредната компания, която ще се опита да представи свой собствен дизайн на новата технология. След по-рано появилите се тази седмица слухове за сгъваемо устройство от Surface серията на Microsoft сега имаме и първите доказателства за това.

Моделът доста прилича на Surface Book, но едната страна е изцяло покрита от дисплей. Най-вероятно ще има клавиатура в долната част. Основно вниманието обаче е насочено към връзката в средата. Microsoft го наричат „екзоскелетна панта“.

Разбира се, в крайна сметка говорим все още за патент, съответно няма гаранция, че той ще се превърне в реалност (комерсиален продукт), но поне става ясно, че Microsoft работи в тази посока. Проектът все още е в много ранен стадий на развитие и едва ли ще има физически продукт тази година, но като се има предвид трудностите, които срещнаха Samsung и Huawei със сгъваемите устройства, може и да е за добро.

Вече знаем, че Microsoft работи по сгъваеми устройства от поне 10 години, затова не е изненадващо, че виждаме този патент. Сега обаче има налична технология, за да бъдат осъществени тези амбициозни проекти.

Вижте още: Новият таблет на Microsoft ще пуска и Android приложения

Тагове: