Не остава много до премиерата на новите игрови конзоли, които ще уплътняват или напълно ще губят и малкото ни свободно време. Вече се знаят доста детайли за конзолата на Microsoft, а сега вече имаме и пълна картина върху нейното меню.

 

От Microsoft бяха само загатвали за новото табло за управление, но вече можем да го видим в пълния му блясък благодарение на Jackson Carter, който е публикувал двеминутно видео, в което показва конзолата, контролера и менюто. Видеото не може да се отличи с особено качество или майсторство на заснемане, но е достатъчно, за да ни покаже първия по-сериозен поглед върху Xbox One.

 

Заснетата конзола е част от бета-програма, която провеждат от софтуерния гигант. Carter заявява, че конзолата има доста бъгове, но това е нормално, като се има предвид, че това е тестовата фаза. Да не забравяме и че Microsoft имат още два месеца за тестване и коригиране.

 

Интерфейсът използва множество плочки, които са с различен размер (Metro тип). Игри, Филми и телевизия, Музика и Приложения – всички те са разположени в отделни секции, а приложения като Skype, Internet Explorer и Xbox Music са в секция Pin (предпочитани), която се намира в близост до Home раздела.

 

Xbox One предоставя възможност за шест акаунта, а Kinect ще разпознава всеки от потребителите по гласа му. Новото контролно табло поддържа до 1000 приятели и предлага опция за добавяне на предпочитаните мултиплейър приятели в секцията Pin. Потребителите ще могат да управляват останалата техника в хола си (телевизор, усилватели и т.н.) чрез конзолата, благодарение на вградената Infrared технология.

 

Видяхте ли стартовите заглавия за Xbox One?

 

Тагове: