В наши дни практически е невъзможно да пуснеш нов продукт на пазара, без да изтече предварителна информация за него. Сега двойката Pixel 6 бе сполетяна от същата съдба, като течът разкрива нова камера и доста значителна промяна спрямо опростения дизайнерски език, който телефоните Pixel използват.

Течът идва под формата на рендър, съставен на базата на снимки на истински прототип, в резултат на което информацията е предимно визуална. Двойката апарати изглежда се нарича Pixel 6 и Pixel 6 Pro, като и в двата случая екранът заема почти цялото лице на телефона благодарение на тънките рамки и микроскопичния прорез за селфи камерата в центъра. Предполага се, че под дисплея е вграден и скенер за пръстови отпечатъци.

Гърбът на апаратите все още има познатата двуцветна комбинация, но този път модула на камерата е удължен от край до край и разделя цветовете. Чисто визуално модулът изглежда доста изпъкнал, но е възможно това да е умишлено преувеличено при превръщането на снимките в рендъри.

Може би най-голямото заключение от този теч е, че Pixel 6 Pro ще има трета камера, каквато отсъства при по-малкия вариант. Това вероятно обяснява защо Google не кръщава "баткото" просто Pixel 6 XL, както правеше в предните Pixel поколения, тъй като този път апаратите се различават не само по размерите си. За съжаление на този етап няма информация за параметрите на допълнителния сензор и дори това, дали ще се използва като отделна камера.   

Както при всеки слух, важно е да имаме предвид, че детайлите невинаги отговарят напълно на крайния продукт, но предвид, че за серията Pixel 6 се очаква Google да смени Snapdragon чипсета със свой, доста вероятно е хардуерната промяна да бъде съпътствана с промяна във външния вид.

Снимка: 9 to 5 Google

Виж още: Китай проведе лотария за 1.5 млн. долара, за да тества нова цифрова валута

 

Тагове: