Миналата година серията Pixel 6 на Google донесе много първи постижения в гамата Pixel. Може би най-важното от тях беше включването на чипа Google Tensor. Въпреки че е проектиран вътрешно от Google, за да го сглоби, компанията поиска помощ от Samsung. Изглежда, че това сътрудничество ще продължи в обозримо бъдеще, тъй като се съобщава, че Samsung вече работи усилено по тестването на чип Google Tensor от следващо поколение – такъв, който може да бъде интересен, ако планирате да отложите покупката на Pixel до 2023 г.

Тук е важно да споменем, че не говорим за чипа Tensor от второ поколение. Пускането на Pixel 7 се очаква след седмици, а прототипите вече са из интернет, така че няма да има много смисъл този SoC да се тества сега. Вместо това този чип, според доклад от GalaxyClub, изглежда, че ще бъде третото поколение Tensor, което се очаква да дебютира в Pixel 8 следващата година.

Как можем да кажем със сигурност? Първо, чипът с кодово име Zuma се тества на платка за разработчици с кодово име Ripcurrent, докато предстоящият чип Tensor е известно, че ще бъде тестван на платка за разработчици с кодово име Cloudripper. Той също има номер на модела S5P9865, докато първият Tensor имаше S5P9845, а второто поколение Tensor беше свързано в миналото с номер на модел S5P9855.

Разбира се, проектът се намира още в ранен етап на разработка, но може би няма да чакаме още дълго. Познавайки бързината, с която предстоящите телефони на Google се показват мистериозно навсякъде в интернет месеци преди пускането им, вероятно само след няколко месеца ще научим повече подробности за Pixel 8.

Снимка: Unsplash

Виж още: Кой модел смартфон с Android грабна сърцата на потребителите?

 

Тагове: