Изглежда, че Силициевата долина е обхваната от треска за набиране на нови кадри. Почти веднага след като стана ясно, че Хюго Бара ще се присъедини към Facebook като вицепрезидент по VR дейността на гиганта, сега Google също привлече интересно име за своите собствени усилия в областта на виртуалната реалност.

Това е Клод Зелуегър, който бе ръководител на дизайнерския екип в НТС, направил шлема Vive. Точно преди да напусне тайванската компания, Зелуегър работеше по създаването на дизайнерски език за смартфони. Очевидно промяната е станала доста бързо, тъй като имейл адресът на Зелуегър в НТС вече не е активен. Самият той потвърди новината в пост в социалната мрежа Twitter.

Това е поредният високопоставен дизайнер, който напуска НТС, след като през 2014 г. от там си тръгна ветеранът Скот Крой, който дълго време беше шеф на дизайна в компанията. По-малко от година по-късно неговият наследник Джона Бекер направи същото, присъединявайки се към Fitbit, припомня The Verge.

Опитът на Зелуегър от създаването на Vive ще му позволи да се включи бързо в работата по Daydream View VR шлемовете.

На свой ред бившият вицепрезидент на Xiaomi Хюго Бара ще се присъедини към екипа на Oculus, за да развива виртуалната реалност. Там той ще помогне за навлизането на виртуалната реалност във всички сфери на действие на Facebook.

Виж още: За след Brexit: Тереза Мей със стратегия за подсилване на технологичния сектор