LG напусна бизнеса със смартфони миналата година, слагайки край на впечатляваща серия от мобилни телефони. Компанията също беше принудена да отмени своя сгъваем телефон, който беше загатнала в края на 2020 г. и началото на 2021 г.

Вече чухме, че LG продава тези навиващи се телефони на служители, но едно устройство вече е попаднало в ръцете на корейски YouTube потребител за преглед. Каналът Bulls Lab успя да заеме устройство и да го подложи на редица тестове.

Всеки детайл на LG Rollable е издържан, като дори отварянето на кутията отразява плъзгащия се/превъртащ се характер на дисплея. Освен това получавате и зарядно устройство, което е повече, отколкото може да се каже за водещите устройства на Apple, Google и Samsung.

Що се отнася до самия подвижен екран, Bulls Lab отбеляза, че пластмасовият OLED екран е с размер 6.8 инча и е разгърнат до 7.4 инча (съотношение на страните 1.5:1). Дисплеят може да се разгръща или чрез странично плъзгане от ляво надясно, или чрез менюто на крайния панел.

Дори виждаме рецензента да поставя купчина от три книги до телефона, след което разширява дисплея. И да, екранът се разтяга добре, докато можете да избутате книгите настрани. За щастие дисплеят на LG се прибира и показва предупреждение, когато се опитате да разширите екрана, но го държите твърде здраво.

Bulls Lab също отбелязва, че има известен шум и вибрации при разширяване или прибиране на дисплея поради мотора. За щастие това не изглежда като голям проблем и шумът е ограничен до бръмченето, което бихте очаквали от механизъм като този.

Виждали сме сгъваеми телефонни екрани да правят няколко компромиса, за да постигнат сгъваемия дизайн на първо място, и LG Rollable панелът не изглежда по-различен. Рецензентът също показва гънки на екрана при ярка светлина и също така изглежда, че отблясъците са основен проблем. Рецензентът като че ли предполага, че панелът е добър за усилие от първо поколение. Разгръщането на екрана също е придружено от приятен тапетен ефект и има няколко тапета за избор, които вземат под внимание разгръщането. Това напомня за тапетите на Samsung за сгъваемите Galaxy.

Снимка: Bulls Lab/YouTube

Виж още: LG с важно постижение за внедряването на 6G връзката