Ако последните години са някаква индикация, Google ще пусне най-новата версия на Android P следващия месец. Това очевидно означава, че десертното име на операционната система трябва да бъде публикувано много скоро. Още през февруари се говореше, че Google нарича Android 9.0 вътрешно и неофициално Pistachio Ice Cream, а днес може би имаме най-ясния знак до този момент, че името ще се запази и за финалната версия. Информацията е базирана на "изтекло" изображение, в което се говори, че Android 9.0 носи името Pistachio (шамфъстък).

Това не може да бъде, нали? Не само защото вече сме имали Ice Cream Sandwich и Pistachio Ice Cream ще изглеждат сякаш Google се изчерпва в тази игра, припомнят от BGR, но най-вече защото през февруари Bloomberg заяви, че Pistachio е трябвало да бъде вътрешно име за Android P, а не окончателното име, дадено на финалната версия на новия софтуер.

Полският блог Tabletowo има скрийншоти от читател, който говорил със службата за обслужване на клиенти на Huawei в страната за актуализации на Android за своя хардуер. Тогава именно се появява името на Android Pistachio.

Шамфъстък без никакъв сладолед не е точно десерт, нали? Това вероятно определя и добавянето на Ice Cream в името.

Така, издаде ли наистина един партньор на Google как ще бъде наречена версия P на Android? Или това е просто заместител на базата на вътрешното кодово име на Google? Ако информацията за Android P на Bloomberg е точна, Google може би е използвала Pistachio, когато говори за Android P с производители на устройства, включително Huawei. Така името Pistachio може да се е озовало в чат като този по-горе.

Също така защото това се случва в чат за обслужване на клиенти, винаги има шанс представителят просто да си измисли това име. Google трябва обаче скоро да даде официалното название на новата версия.

Оцени:
Рейтинг: 1
Тагове:
Най-четени
Всички

"Дюн" на Дени Вилньов с премиерна дата. Кастът е зверски!

577 | 17.02.2019
Още от Tech

2019 Renault Megane и 1.3 TCe: неочаквано добра комбинация (тест драйв)

31 | Преди 20 ч.