HarmonyOS на Huawei е съвсем близо до нас и официалният анонс ще дойде на 2 юни. Китайският гигант има големи планове за своята алтернатива на Android, като целта е до края на годината с нея да работят 300 милиона устройства. Част от тази бройка ще дойде от нови продажби като например тези на предстоящия Huawei MatePad Pro 2, както и на Huawei Watch 3, които трябва да бъдат първите устройства, идващи с HarmonyOS.

По-голямата част от процеса обаче ще включва ъпдейтването на съществуващи устройства от Android към HarmonyOS. Според изтекла нова информация ъпдейтите ще стартират веднага след 2 юни и вече знаем доста модели, които са предвидени за тях. Сред потвърдените модели са: Mate 40, Mate 40 Pro, Mate 40 Pro+, Mate 40 RS, Mate X2, nova 8, nova 8 pro и MatePad Pro.

Освен това същият източник разкрива, че много от апаратите в търговската мрежа вече са били ъпдейтнати до HarmonyOS, а магазините имат готовност да започнат да представят новата платформа скоро след анонса на 2 юни. Всичко това обхваща първата вълна устройства, предвидени за ъпдейт, като скоро ще последват още.

Около HarmonyOS все още има доста въпроси. Тя изглежда доста сходна с Android и EMUI 11, но ще трябва да изчакаме преките впечатления, за да имаме окончателно мнение.  

Снимка: Huawei

Виж още: Китай проведе лотария за 1.5 млн. долара, за да тества нова цифрова валута