За проекта за модулен смартфон на Google, който носи името Project Ara, се заговори още преди време, но в някакъв момент цялата идея като че ли изпадна в безтегловност и мнозина побързаха да обявят преждевременния край на тази иначе интересна инициатива.

По-рано тази седмица обаче компанията демонстрира, че Project Ara не само не е прекратен, а ще видим версия за разработчици още тази есен, последвана от потребителска версия рано през следващата година.

За да демонстрира отново практически неограничените възможности на модулния смартфон, Google пусна ново видео, което показва как с лекота може да добавите различни микрофони, нов екран с полезна информация, високоговорител и дори чувствителна на допир плочка, с която може да викнете веднага кола от Uber, а вероятно и да ѝ зададете други функции.

И докато появата на нов топ модел iPhone или Android винаги ще бъде интересна, Project Ara ни показва, че нещо наистина вълнуващо се задава. Хубаво е, че след всичкото това време модулният телефон най-сетне изглежда като нещо реално и ако все още не сте проявили интерес към тази концепция, сега е добър момент да го направите.


Виж още: Project Jacquard е новото умно яке на Google и Levi's

Тагове: