Преди някакви си три месеца Samsung се принуди да изтегли от пазара своя току-що пуснат флагман Galaxy Note 7, но финансовият апокалипсис, който мнозина предричаха, очевидно няма да се състои.

Актуализирайки прогнозите си за последното тримесечие на 2016 г., компанията обяви, че очаква печалба от около 7.2 милиарда долара, което е почти с 50% повече от 5.2 милиарда долара, които Samsung отчете за същия период миналата година.

Първоначално производителят също бе предрекъл печалби, но се наложи да ревизира очакванията, след като се появиха проблемите с Galaxy Note 7. Новата прогноза обаче показва, че Samsung е на път да постигне най-добрите си печалби за тримесечие в последните три години. Анализатори също коментират, че въпреки изваждането на злополучния фаблет от пазара останалите телефони на Samsung като Galaxy S7 се представят добре. Това пък е индикация, че новият Galaxy S8 също може да има добър комерсиален дебют, пише The Verge.

От CNBC отбелязват и друг важен момент. Ако през 2013 година за рекорда основна заслуга е имало мобилното подразделение, за това тримесечие тежката задача е изнесена от бизнеса с памети и екрани. Роля играе и обезценяването на корейския вон спрямо долара. Да, изтеглянето на Note 7 може и да не е довело до толкова сериозно финансово сътресение, но компанията със сигурност има какво да доказва. И това най-вероятно ще стане след по-малко от два месеца, когато започва Световният мобилен конгрес. Очакваме премиерата на Galaxy S8 с огромен интерес.

Виж още: Alcatel A3 XL е бюджетен телефон с огромен 6-инчов дисплей

Тагове: