Игралната стрийминг платформа Twitch се опитва да се справи с един проблем, който я измъчва в продължение на месеци: как могат да се прилагат законите за авторско право, без да се ограничава това, което играчите могат да правят в услугата? Притежаваната от Amazon компания стартира Twitch Music Library (TML), в която се събират песни, които са получили разрешение за ползване на живо или в архивирани видеа.

В TML са включени песни на Skrillex, Indie лейбъли, звукозаписи на Стив Аоки, Spinnin Records, Monstercat, OWSLA и други. Няколко от тях вече имат взаимоотношения с Twitch: Monstercat стриймва 24-часов канал, наречен Monstercat FM, Aoki пусна първият си концерт на живо в Twitch в средата на 2014 година, а OWSLA бе домакин на коледното парти на Twitch за 2014г. Общият брой песни е 500, но с времето те ще се увеличат. Компанията се надява да разшири допълнително своята работа с музиканти и лейбъли през тази година.

През 2014 г. Twitch добави "Music" категория и одобри "някои установени лейбъли и артисти" в създаването на шоу програми (в радио стил). Twitch Music Library e също так пряк отговор на миналогодишната акция срещу стрийминга на музика. Малко преди да бъде придобита от Amazon през август, компанията започна скрининг на архивирани клипове (макар и не предавания на живо) търсейки музика със запазени авторски права и заглушаването й ако е била открита.

 

Прочетете още: Amazon купува Twitch за 970 млн. долара в брой