Отказахте ли се от вашия Twitter акаунт? И да не сте, 9 милиона души са го направили само за последното тримесечие. И да, цифрата наистина е опасно висока - това е най-големият отлив на активни месечни потребители в историята на социалната мрежа.

Така Twitter оставя зад гърба си едно тримесечие, пълно с цензура, спам, ботове, а очевидно и недоволни потребители.

Към момента около 326 милиона души ползват мрежата ежемесечно, а към лятото са били 335 милиона. Нещо повече, броят на активните ежедневни потребители е под половината от активните месечни, което показва, че не всеки изпитва редовно непреодолимото желание да споделя мисли и разсъждения там.

Twitter оправдава отлива с редица външни фактори като влизането в сила на GDPR, решението на Twitter да не премине към платени SMS-и при връзките си с операторите в някои пазари, както и ограничаване на автоматичните логвания и поствания. Социалната мрежа очаква спад в активните месечни потребители и за Q4.

Компанията има по-положителни резултати при финансите. Twitter е генерирала 758 милиона долара приходи за Q3 2018, което е повече от очакваното. Чистата печалба е 106 милиона долара.

Основната част от тях идват от реклами, където има увеличение с 29 процента за същия период миналата година. Това е четвъртото тримесечие поред, когато Twitter отчита печалба.

 

Най-четени
Всички

Дамата, която ужили Google и Apple с милиарди, подгони Amazon

57 | 17.07.2019
Още от Tech

Големи претенции, слаби резултати: Lenovo Z6 Pro се изложи в теста на DxOMark (ВИДЕО)

12 | 18.07.2019