Ако сте от хората, които обгрижват с много внимание своите Instagram снимки, доста вероятно е да сте тийнейджър. Или поне това е едно от заключенията на ново проучване, посветено на поведението в социалните мрежи, проведено от Penn State University.

Както коментира доц. Донгуон Ли, практиката на внимателно преглеждане на качените снимки и изтриването на тези, които не са събрали достатъчно харесвания, е често срещана сред по-младите потребители на платформата, тъй като те искат да бъдат много популярни и затова са особено придирчиви относно харесванията. Освен това тийнейджърите коментират, харесват и споделят повече снимки, отколкото по-възрастните потребители. Докато последните имат по-широки интереси, тийнейджърите обикновено постват неща, свързани с настроението и личните изживявания.

Учените са избрали да изследват Instagram и нейните 500 млн. потребители, защото нейният интерфейс е най-лесен за анализ от техническа гледна точка от най-големите социални мрежи. Те са установили още, че like в Instagram е много по-малко комплексна реакция, отколкото “харесване” във Facebook или Twitter, където едно “сърце” може да означава какво ли не, завършва Engadget.

Виж още: Консорциумът Unicode одобри 11 нови емотикони, изобразяващи работещи жени