Скоро след като възможността да плащат през Apple Pay стана достъпна за някои потребители у нас, УниКредит Булбанк обяви, че и потребителите на тази институция ще могат да ползват услугата.

Тя е достъпна за всеки индивидуален клиент на банката, който има дебитна или кредитна карта Mastercard, след добавянето ѝ към Apple Wallet.

Спечели убийствен 4K OLED телевизор на Philips

През 2014 Apple пусна своята платформа за мобилни разплащания - Apple Pay. Тя се отличава с това, че е по-сигурна от алтернативите и за разлика от дебитната/кредитната ви карта номерът на картата, който се използва при плащане, е различен всеки път. Освен това, когато плащаш с предплатена карта, Apple Pay не пази информация за транзакцията, която да може да се свърже с теб.

Страната ни е сред първите в Европа, която може да се похвали със 100% предлагане на безконтактната технология при POS терминалите. Технологията не засяга само безконтактните карти (които вече не са иновация, а стандарт), а именно тези нови форми на мобилни безконтактни разплащания.

Apple Pay е голямо удобство, което позволява да плащате, без да се налага да носите портфейл, пълен с пари и карти. Вече е възможно да го направите само с мобилен телефон или с Apple Watch.

Виж още: 6 страхотни предложения на вече Black Friday цени