Бившият изпълнителен директор на Google и настоящ председател на компанията майка Alphabet Ерик Шмид бе в Южна Корея, за да посети медийно събитие, и интересът му към презентацията бе достатъчно голям, за да извади собствения си телефон и да направи няколко снимки.

Проблемът обаче бе, че очевидно апаратът, на който Шмид е гласувал доверие, е iPhone, а не модел със собствената операционна система Android на Google.

 

 

Високопоставеният служител на Alphabet бе в страната, за да наблюдава двубоя между изкуствения интелект DeepMind AlphaGo и един от най-добрите играчи на го, който завърши в полза на машината.

На една от снимките, тиражирани от южнокорейската медия Osen, Шмид използва приложението Camera, а на друга избира направена снимка, която да изпрати като кратко съобщение или имейл. Чрез AirDrop дори се вижда, че наблизо има друг iPhone потребител. Това, че служител от ранга на Ерик Шмид не използва Android апарат, например някой от новите и несъмнено много добри Nexus модели, определено е изненада, но не е прецедент. Дълго време след пускането на операционната система той продължи да работи с вярното си BlackBerry, твърдейки че не може да се раздели с удобната физическа клавиатура.

 

 

Шмид бе изпълнителен директор на Google до 2011 г., когато отстъпи поста си на съоснователя Лари Пейдж.

Виж още: Изненадващо Google пусна предварителен преглед на Android N за разработчици

Тагове: