Ако сте фенове на дизайна на iPod Classic, концептуалният калъф, който виждате на снимките, ще ви хареса. Да, за съжаление, концептуален означава, че този калъф не съществува (все още) и няма да можете да го закупите. Все пак можем да благодарим на италианския дизайнер Клаудио Гамболи, чиято концепция наистина възбужда въображението.

iPod Classic калъфът на Гамболи отговаря на размерите на iPhone 6 и 6 Plus. Разбира се, изрязаният прозорец в горната половина не е нещо ново, защото сме виждали такива умни калъфи и за Galaxy смартфоните на Samsung, както и тези на LG.

Поставяйки този калъф, интерфейсът на iPhone-а ви ще се свие и ще се пригоди, за да се побере в по-малкия прозорец на екрана, а в някои случаи, когато например възпроизвеждате музика, той напълно ще се припокрие с интерфейса на класическия iPod. Управлението на музиката ще се осъществява от подредените в кръг „хардуерни“ бутони (така нареченото clickwheel), отново както при стария iPod Classic.

Силно се надяваме концепцията на Гамболи някога да бъде произведена реално. Тя ще се хареса на любителите на ретро естетиката на iPod и определено би се продала в огромни количества.

 

Прочетете още: Защо Apple спря производството на iPod classic?