GoDaddy иска да превърне всичките ви емоджи мечти в реалност, като ви даде възможност да стартирате собствена страница с име само от емоджита.

Известната компания за регистрация на интернет домейни и уеб хостинг обяви, че ще направи максимално лесно търсенето и регистрацията на свободни домейни, базирани на емоджита. GoDaddy пусна нова търсачка специално за емоджи домейни, която може да се отвори директно през телефона. В нея трябва просто да въведете поредица от емотиконки и ще видите дали домейнът е наличен.

Към момента .ws е единственият домейн от високо ниво, който приема емоджи за регистрация, докато други популярни топ левъл домейни като .com и .org все още не го позволяват. Технически емоджи домейни се предлагат вече от няколко години, но тяхното търсене е трудно и изисква определени познания за това, как домейн имената използват специални символи, припомня CNET. Ето защо GoDaddy иска да направи максимално лесна регистрацията за всеки потребител с телефон.

Имайки предвид все по-нарастващото сърфиране в интернет от мобилни устройства, истински нов прилив на емоджи-базирани домейни изглежда неизбежен.

Виж още: Google пусна нов набор от инструменти за дизайнери и създатели на приложения

Тагове: