Ако някое интересно приложение или игра ви хванат окото, но нямате наличен кредит или пари в картата, това вече не е проблем - стига да сте абонати на Мтел, операторът ви предлага да приспадате стойността на покупките към месечната си сметка.

Така вече може да купите дигитално съдържание като игри, музика и приложения от Google Play Store и да платите за тях чрез своята месечна сметка заедно с останалите услуги, които ползвате от оператора. Услугата се предлага без допълнително заплащане и е отворена за всички частни абонати – на абонамент и с предплатени карти.

Общата стойност на покупките в Play Store, които могат да бъдат направени в рамките на един месец, е 50 лева, а всички транзакции ще бъдат добавяни към месечната фактура на абонатите. При клиентите на предплатени карти сумата за направената покупка ще бъде приспадана от техния баланс. Няма ограничение по отношение на броя на приложенията или другото платено съдържание, което потребителите могат да свалят. Клиентите ще могат да правят и плащания в самите приложения (т.нар. In-App покупки) чрез новата услуга.

Директното плащане при оператора предлага повече сигурност и удобство на потребителите, които използват устройства с операционна система Android. Клиентите вече няма да въвеждат номер на кредитна или дебитна карта и да рискуват сигурността на своите данни. Услугата за директни плащания на Мтел ще изисква еднократна регистрация и е лесна за използване.

За първоначалната регистрация на услугата трябва да се направи плащане, докато устройството е свързано с мрежата на Мтел. Веднъж регистрирал се, потребителят може да плаща в Google Play Store както през мобилната мрежа на Мтел, така и при използване на Wi-Fi. Като, разбира се, трябва да е влязъл със своя профил в Google. За всяка извършена покупка клиентът получава електронна фактура на подадения свой e-mail с детайли за плащането. Тази фактура се изпраща от Google Play.

Тагове: