Някогашният интернет лидер Yahoo най-сетне приключи измъченото търсене на нов купувач - това ще бъде водещият мобилен оператор Verizon, който ще заплати сумата от 4.8 милиарда долара.

Според Wall Street Journal срещу това Verizon ще придобие както основния интернет бизнес на Yahoo, така и всички физически активи на компанията. Експерти считат, че е трудно да се определи дали тази цена е реалистична, тъй като стойността на Yahoo варира значително през годините - така например днес тя е 38 милиарда долара, което е два пъти повече, отколкото когато Мариса Майер застана начело през 2012 г., но пък самата компания е в криза. От друга страна, в най-силните дни на Майер като изпълнителен директор, Yahoo струваше около 49 милиарда долара, а за кратко през 2000 г., когато бе на върха на своята популярност, някогашният гигант се оценяваше на над 100 милиарда долара.

Истинският въпрос е какво всъщност планира да прави Verizon с новата си покупка, като най-вероятно технологиите на Yahoo ще бъдат използвани в собствения дигитален бизнес на оператора.

Виж още: Facebook стартира нов проект с отворен код, наречен Create React App

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Още от Tech

Мистериозният Sony Xperia ZG Compact продължава да озадачава в Geekbench

4 | Преди 9 ч.