Yahoo обяви, че на 5 август ще спре завинаги своето старо Messenger приложение. През 1998 година Yahoo стартира приложението, което тогава се наричаше Yahoo Pager, но след като миналата година пусна изцяло нова и подобрена версия, сега старата логично ще бъде затворена.

Както VentureBeat посочва, старият Yahoo Messenger е доста популярен сред потребители в региона на Азиатско-тихоокеанския регион и според Bloomberg старият Yahoo Messenger всъщност все още има странно голям брой последователи. Но очевидно това не е достатъчно, за да се продължи поддръжката на това приложение.

 

Yahoo обяви причината за затварянето на стария Messenger:

Докато днес ние предоставяме синхрон между стария и новия продукт, ние насърчаваме всички наши потребители да преминат към новия Yahoo Messenger, тъй като вече няма да поддържаме старата платформа от 5 август 2016 г. Възнамеряваме да продължим нашите фокусирани усилия над новия Messenger с цел да доставим най-доброто потребителско изживяване за нашите потребители.

 

След 5 август вече няма да можете да използвате стария Yahoo Messenger! Това се изразява в неспособността да правите нови регистрации или да изпращате съобщения. Така че можете да свалите новия Yahoo Messenger от Apple App Store и Google Play Store.

 

Източник: EngadgetПрочетете и това: Facebook заплашва потребители с изтриване на снимки, ако не инсталират приложението Moments