Както при всички останали производители, телефоните на Samsung също спират да получават ъпдейти след известно време. Наскоро гигантът увеличи тези срокове на три години за нови версии на Android и четири години за пачове по сигурността, но това важи само за телефони от 2019 г. и по-нови.   

Galaxy S8 излезе през 2017 г., така че очевидно не попада в тази категория. Ето защо всички очакваха някогашният флагман вече да не получава ъпдейти. За всеобща изненада обаче Galaxy S8 започна да получава ноемврийския пач по сигурността.

Това е вторият път когато телефонът получава неочакван ъпдейт. През юли Galaxy S8 отново бе обновен с нова кръпка по сигурността. Това стана в разрез със самия списък на поддържаните устройства на Samsung, който официално не включва нито един член на семейството на Galaxy S8. Нямаме идея защо Samsung продължава да обновява този телефон, но със сигурност собствениците на Galaxy S8 не се оплакват. Така, ако притежавате Galaxy S8, може да проверите дали вече не сте получили ъпдейта. Засега за него съобщават потребители в САЩ и Франция, но в следващите дни и седмици се очаква ъпдейтът да стане достъпен в повече държави и региони по света.

Снимка: Samsung

Виж още: Броят приложения в Huawei AppGallery е нараснал почти двойно за 1 година

 

Тагове: