EOS 5D Mark IV е вече официално наличен у нас, а Canon организира интересно събитие, с което да представи най-новия член на семейството си. След представянето на модела и първите впечатления на професионалния фотограф Темелко Темелков от него, посетителите имаха възможност да изпробват способностите на Mark IV в атрактивно моторно шоу с много динамика.

Събитието започна с кратко представяне на модела, а след това един от най-известните и уважавани фотографи у нас Темелко Темелков сподели първите си впечатления от апарата. Презентацията му започна със специално 4K видео с детайлно изображение, предаващо работната атмосфера на първата фотосесия в България с новия модел. От Canon добавят, че фотоапаратът е „предназначен за фотографи, които се стремят да уловят перфектната снимка и имат внимание към детайла“. Техническите му характеристики го правят добър на достатъчно високо и професионално ниво, така че да бъде запечатан всеки един момент в своята динамика.

 

 

Фотоапаратът е наследник на EOS 5D Mark ІІІ, който винаги се е радвал на висока удовлетвореност от страна на фотографите - любители и професионалисти. Със своя подобрен алгоритъм за обработка на шума новият продукт още повече изостря заснемането при слаба светлина. Това го прави подходящ и за фотожурналисти, които се стремят да уловят истории, без значение пред какви светлинни условия са изправени.

 

 

Събитието посетиха много любители и професионални фотографи, които имаха желание да тестват висококачествените продукти на Canon. Медии, блогъри, професионални и любители фотографи се насладиха на шоу с участието на едни от най-добрите каскадьори с мотори в България – Еxtreme attack. По време на каскадите професионалистите и любителите фотографи тестваха EOS 5D Mark IV, но и на много други професионални фото- и видеокамери и обективи на Canon. Сред тях са флагманът на компанията EOS-1D X Mark II, предшественикт на EOS 5D Mark IV – EOS 5D Mark III, революционните EOS 5DS и EOS 5DS R, славещи се с огромната си резолюция, прoфесионалните кинокамери EOS C100 Mark II и EOS C300 Mark II, както и множество професионални фото- и видеообективи от 8 до 800 мм.

 

 

Самият EOD 5D Mark IV вече е наличен у нас, като DSLR моделът се отличава със запис на 4К видео в 24 или 30 кадъра в секунда, Wi-Fi връзка и чувствителен на допир екран. Сензорът му е 30.4 MP, a ISO обхватът – 100-32 000. Процесорът е Digic 6+, a моделът разчита и на автофокусната система на Canon Dual Pixel.

Искате ли да посетите Дисниленд? Ето как.

Тагове: