За да стане WhatsApp по-добро приложение за потребителите и за да може компанията да изкара пари, скоро ще се наложи промяна в схемата на използване. Нов анонс на компанията подсказва, че скоро ще трябва да се плаща, за да се ползва WhatsApp. За щастие, това се отнася за бизнесите, които използват популярното приложение, за да рекламират продуктите и услугите си.

"Компаниите ще трябва да плащат, за да изпращат определени рекламни съобщения. Така чатът няма да се претрупва", казва представител на WhatsApp.

Чрез WhatApp Business API, бизнесите ще могат да комуникират с потребители като за първите 24 часа това ще бъде безплатно. Но ако компанията закъснее да отговори на запитване за нейна оферта или реклама, тя ще трябва да плати.

Що се отнася до крайните потребители, WhatApp ще продължи да бъде безплатно приложение. Компанията подчертава, че няма да изисква от частните клиенти да плащат каквито и да било суми и предупреждава, че ако се натъкнете на такова искане, значи става въпрос за измама или фалшива новина. Затова имайки предвид, че скоро ще влезе в сила новия платен формат за бизнеси, бъдете внимателни и не обръщайте внимание в случай, че някой поиска пари от вас, за да ползвате приложението.