Незабавните статии във Facebook започват да се срещата все по-често, което е добре заради бързия достъп до страниците със съдържание. Засега малък брой издатели са в състояние да обслужват новинарски статии бързо за мобилни устройства, но от 12 април технологията ще бъде отворена за всеки - включително и за блогърите.

В опит да приобщи нови общности на борда Facebook си партнира с Automattic, компанията зад популярната издателска платформа WordPress, за да улесни авторите от цял свят да направят страниците си до 10 пъти по-бързи.

Двете компании публикуваха нов плъгин, който идва с редица вградени инструменти за подготовка на блоговете за старта. Инструментите позволяват на блогърите да изберат видеата да се пускат автоматично или мащабирането на изображенията да става с двойно почукване.

Това е значителна стъпка за Facebook, тъй като WordPress днес захранва повече от една четвърт от сайтовете в мрежата. От компанията твърдят, че всички стандартни шаблони ще поддържат плъгина, но предупреждават, че ако собствениците на сайтове са персонализирали техните шаблони, може да им се наложи да направят допълнителни редакции, за да получат оптимални резултати.

 

Прочетете и това: Google активира Accelerated Mobile Pages, за да олекоти мобилното сърфиране 

Тагове: