Флагманската серия телефони на Xiaomi често дебютира с най-актуалните компоненти на пазара точно както чипсетът Snapdragon 888 се появи най-напред в Xiaomi 11. За предстоящия нов флагман Xiaomi 12 пък компанията се готви да използва уникална конфигурация от три основни камери на гърба.

Според слухове от Китай Xiaomi 12 ще има 50 МР основна камера, 50 МР ултраширока камера и 50 МР перископична камера с 5х увеличение. С тази конфигурация самото гнездо на задната камера също ще бъде значително по-голямо спрямо Xiaomi 11. Слухът идва с уточнение, че тези параметри все още се тестват от инженерите и не е задължително да бъдат окончателни.

Това обаче подсказва, че Xiaomi 12 ще има много висок капацитет за мобилна фотография, покривайки както всички стандартни сценарии, така и правейки много по-добри снимки на голямо разстояние от конкурентите благодарение на голямата телефото леща. Освен подобрената система за снимки Xiaomi 12 ще предложи и по-хубав дисплей с адаптивни кадри в секунда между 1 и 120 Hz, който се нагажда според изискванията за производителност и живот на батерията.

Освен това Xiaomi работи и по телефон с 200 МР камера, за който се предполага, че е част от серията Xiaomi 12.

Снимка: Xiaomi

Виж още: Нова порция информация за трите гъвкави телефона на Samsung за 2021 г.