В най-високопикселния пазарен сегмент при смартфоните надпреварата става още по-сериозна. Слуховете, че Xiaomi ще пусне модел с 200 MP камера, циркулират от миналия юли и според една изтекла снимка това най-накрая е на път да се случи.

Изображение, тиражирано от Phonandroid, демонстрира форма на камерата, която прилича много на Redmi K50 Ultra с черния си изпъкнал квадрат, в който се помещава основният сензор. Настройката има изписано „200 MP“, а източникът твърди, че снимката е на телефон, наречен Xiaomi 12T Pro.

Redmi K50 Ultra беше обявен в Китай и Xiaomi редовно пуска отново своите продукти с подмарката Redmi под различни имена на световния пазар, така че сме напълно уверени, че ще бъде лансиран отново като 12T Pro. Ако компанията реши да смени камерата, но запази останалите спецификации, очакваме чип Snapdragon 8+ Gen 1.

Номерът на модела Redmi K50 Ultra е 22081212C, докато този предполагаем 12T Pro е 22081212UG – разликата е в последната буква, разкриваща обозначението на пазара – China или Global.

Ако слуховете са верни, това ще бъде вторият телефон със сензор Samsung ISOCELL HP1 след Moto X30 Pro, представен по-рано този месец, и ще засили апетитите на почитателите на мобилната фотография.

Снимка: Unsplash

Виж още: Роботът CyberOne от Xiaomi сбъдна страха на Илон Мъск (ВИДЕО)