Xioami винаги са черпили вдъхновение от Apple за някои от продуктите си. MIUI прилича съмнително много на iOS в някои аспекти. При хардуера също виждаме чувствителни прилики (Xiomi MiMix 3 и iPhone X). А сега с излизането на CC9 серията на китайския производител забелязваме и впечатляваща прилика между Mimoji и Memoji на Apple (не само в името).

Предишната версия на Mimoji имаше само животни, но сега с представянето и на 3D човешки аватари изглежда дори не се опитват да скрият факта, че идеята е взета и направена по образеца на Apple. Всичко от огромните очи до малките езици е същото, разликите се крият в това, каква прическа и шапка ще изберете.

Самите телефони от CC9 серията този път повече напомнят на Huawei P серията по дизайн. Особено ако се загледаме в цветовете на задния панел и вертикалните надписи. Все пак се различават по това, че са по-скоро среден клас, а не флагмани.

CC9 излиза на пазара в Китай на 5 юли, а CC9e на 9-и. Поради по-меката позиция на Китай относно интелектуалната собственост едва ли Mimoji ще е проблем там. Но от друга страна най-вероятно няма да видим дебют в САЩ.

Вижте още: Xiaomi продаде 1 милион Mi Band 4 смарт гривни за 8 дни

Тагове: