Изпълнителният директор на Xiaomi Лей Юн е изпратил вътрешен имейл (разбира се, че незабавно се появи в интернет), в който се говори за създаването на собствено подразделение в компанията, посветено изключително на развойна дейност за смартфон камери. Юн смята фотографията за една от най-важните характеристики на съвременните смартфони и това подразделение ще позволи бъдещите серии Mi и Redmi да се конкурират по-добре с водещите марки.

Xiaomi Mi Mix 2S (първият мобилен телефон с двойна камера в серията Mix) вече е доста високо в DxO класациите, достигайки крайна оценка от 97 пункта и фотографски рейтинг от 101. С екип, работещ за подобряване на качеството на изображението, Xiaomi ще бъде способна да стане още по-добра.

Формирането на този отдел за мобилна фотография вероятно става твърде късно, за да може Mi 7 да се възползва от него, но въпреки това предварителните характеристики на камерата на флагмана звучат обещаващо: двойна 16 MP камера с бленда f/1.7 и 4-осова оптична стабилизация на изображението. Вторичната камера ще предлага 2х оптичен зум.

Тагове: