Xiaomi е в голям подем, откакто пазарът на смартфони започна да се възстановява от коронавирус пандемията. Наскоро анализаторската компания Strategy Analytics обяви, че китайската компания е на трето място по пазарен дял за Q1 2021, само на 2 процента зад Apple. Нов анализ обаче подсказва, че представянето на Xiaomi е дори още по-добро от очакваното.

Canalys пусна своя доклад за глобалния смартфон пазар през Q1 и твърди, че Xiaomi току-що е постигнала най-доброто си тримесечие в историята с растеж от 62 процента на годишна база. За трите месеца от началото на годината Xiaomi е продала 49 милиона смартфона, което ѝ дава 14 процента пазарен дял.

На второ място е Apple с 52 милиона продажби, или 15 процента пазарен дял. Това подсказва, че разстоянието между Xiaomi и Apple се затваря бързо и не е изключено през Q2 да видим как китайският производител наистина задминава гиганта от Купертино. Действително с успеха на Redmi Note 10 серията, ще бъдем изненадани, ако Xiaomi не вземе второто място.

Според анализаторите ключови за успеха на Xiaomi са добрите отношения с търговската мрежа и успеха на високобюджетни продукти като Xiaomi Mi 11 Ultra и Xiaomi Mi Mix Fold.

Извън това Samsung продължава да държи първото място със 76.5 милиона продажби за тримесечието и 22 процента пазарен дял. Орро и Vivo завършват топ 5 за Q1, съответно с 11 и 10 процента. Накрая, анализаторите отбелязват, че излизането на LG от мобилния бизнес ще доведе до разместване на пластовете на пазара в Северна и Южна Америка, където марката имаше добри позиции.

Снимка: android authority

Bиж още: Този трик трябва да направи Galaxy Fold 2 по-достъпен за джоба ни

 

Тагове: